Vår verksamhet

Vi har lång erfarenhet av takläggning och utgår ifrån Falun i hjärtat av Dalarna

Rot-avdrag & delbetalning

Som ägare av privat bostad har du möjlighet till 30% ROT-avdrag på all arbetskostnad. Vi sköter hela ansökan till skatteverket åt er. I samarbete med Handelsbanken erbjuder vi även möjlighet till att delbetala er takrenovering.

Kollektivavtal & taksäkerhet

All anställd personal hos oss är anslutna till Svenska byggnadsarbetarförbundet och vi arbetar alltid med typgodkänd utrustning & byggnadsställningar för vår personals säkerhet.

Kompetens & Utbildning

Vi investerar i kontinuerliga utbildningar till våra takläggare främst för deras säkerhet och för att hålla en branschledande kompetens i det vi gör. Vi har över 10.000 projekt av erfarenhet tillsammans.

Välkommen till Takab

I december -21 förvärvades vi av Soltech Energy och i samband med det kan vi nu även erbjuda solenergi tillsammans med våra systerföretag. Takab grundades 2004 av Jon Onsbacke som fortfarande är ägare och VD för företaget. Vi på Takab har lång erfarenhet av takläggning och utgår ifrån Falun i hjärtat av Dalarna men utför arbeten i hela Mellansverige.

Våra takläggare är välutbildade

Våra takläggare är välutbildade och vi vidareutbildar all personal kontinuerligt. Bland de många utbildningar takläggarna har gått är de viktigaste: Heta arbeten, TIBs montörsutbildning för tätskikt samt utbildning i ställningsbyggnad och fallskydd. Vi har självklart kollektivavtal med Svenska Byggnadsarbetareförbundet samt är medlemmar i BI – Sveriges Byggindustrier och Svenskt näringsliv. Våra projektledare är även utbildade sakkunniga inom branschstandard för taksäkerhet, via Taksäkerhetskommittén.

God företagskultur på Takab

Det som gör att våra takläggare trivs hos oss är den goda stämning vi har på jobbet som präglas av humor, omtänksamhet och högt i tak. Takläggning är ett variationsrikt arbete eftersom inget tak är det andra likt och detta uppskattar våra anställda som ständigt söker kreativa lösningar för alla typer av tak. Att de anställda trivs är A och O för att vi ska göra ett bra arbete, därför är vi noga med att satsa på och uppmuntra vår personal.

Vi är en del av Soltech Energy

Från och med den december 2021 är Takab en del i Soltechkoncernen. Soltech är helhetsleverantör av energi- och solcellslösningar med kontroll över hela värdekedjan. Soltech utvecklar, säljer, installerar och optimerar alltifrån tak och fasader med fullt integrerade solceller till laddstolpar och batterier. Med Soltech som ägare kommer Takab att satsa mer på solenergi samt ladd- och lagringsmöjligheter. Mer om Soltech hittar du här.

Vi jobbar efter tre värdeord

Kunskap

Vi innehar nödvändig kunskap för att utföra vår profession.

Trygghet

Vårt företag står för långsiktighet & framtid.

Engagemang

Vi har det engagemang som krävs för att leverera över kunds förväntan.

Vill du ha mer information om taklösningar?

Kontakta oss