Laddbox

Oavsett om du vill ladda bilen hemma eller på jobbet, hjälper vi dig hela vägen. Vi har egna installatörer och samarbetar med utvalda leverantörer för att kunna erbjuda både den bästa laddstationen och den bästa mjukvaran utefter vad just du har för förutsättningar. Takab i Falun installerar tryggt och säkert för företag, föreningar, privatpersoner, och publika parkeringar.

Vi tänker på helheten

Hos oss får du allt under ett tak; elbilsladdning, solceller, batterilagring, elarbete och andra energismarta lösningar. Vårt mål är att hjälpa dig till en mer energieffektiv och miljövänlig framtid, med kvalitet och långvarighet som riktlinjer.

Takab installerar tryggt och säkert för företag, föreningar, privatpersoner, och publika parkeringar. Nu kan även du som privatperson få grönt ROT-avdrag, eller skattereduktion för grön teknik, på 50% av kostnaden för arbete och material när du installerar en elbilsladdning.

 

Viktigt att tänka på

Ett vanligt missförstånd idag är att laddboxen avgör hur snabbt du kan ladda. Det är faktiskt en kombination av din laddbox, din bil och huvudsäkringen i din elcentral. Vi hjälper dig att både förstå hur det fungerar och att få en lösning som fungerar nu och i framtiden, anpassat efter dina behov och förutsättningar.

Det är inte en bra idé att bara koppla in bilen i närmaste eluttag, inte ens ett motorvärmaruttag. Att ladda en elbil ställer höga krav på elanläggningen och den höga belastningen som uppstår kan leda till överhettning och risk för brand, vilket inte täcks av din hemförsäkring.

Certifierade av Tesla

Takab är certifierad av Tesla “Wall Connector Approved Electrician”.

Tesla Wall Connector laddbox 7 600 kr inkl. moms

Laddbox inklusive standardmontage 7 600 kr inkl. moms (Efter grönt teknikavdrag)

Möjliga tillägg vid beställning:

– Färgmatchad frontpanel (finns i svart, blå, röd & silver) 591 kr inkl. moms och grönt teknikavdrag
– Stolpe 2 287 inkl. moms och grönt teknikavdrag

I vår standardinstallation ingår följande:

– Montering på vägg, eller befintlig stolpe.
– Elektrisk installation på 16A 3-fas inklusive ny 3-polig säkring om så behövs
– Upp till 10 meter trefaskabel mellan elcentral och laddbox
– Håltagningar i vägg av mjukt material (såsom trä, gips, lättbetong, leca) ingår. För håltagningar i betong/sten eller annat hårt material tillkommer 500kr/vägg
– Tester och driftsättning
– Grovstädning av platsen
– Standardinstallationen är med 16 A kablage och säkringar. Man kan välja att installera på grövre kablage och säkringar som klarar upp till 32 A (22 kW) mot ett tillägg om 1 500 kr.

Elbilar blir fler och fler

Allt fler bestämmer sig för att köra eldrivet i Sverige och försäljningen av laddhybrider eller rena elbilar har ökat kraftigt de senaste åren. Det ställer större och större krav på tillgänglig infrastruktur i form av laddpunkter, elnätet och produktion. Installationen av en laddbox måste ske säkert och smart för både bilen som laddar och för att minimera påfrestningen på elnätet.

Frågor och svar

Varför ska jag ha en laddbox?
Det är inte en bra idé att bara koppla in bilen i närmaste eluttag, inte ens ett motorvärmaruttag. Att ladda en elbil ställer höga krav på elanläggningen och den höga belastningen som uppstår kan leda till överhettning och risk för brand, vilket inte täcks av din hemförsäkring. En av flera anledningar till att installera en elbilsladdning.
Hur snabbt kan jag ladda bilen?
Olika bilar laddar olika snabbt. Det som påverkar hur snabbt bilen blir fulladdad är: – Hur hög laddeffekt bilen kan ta emot. Ju högre effekt bilen kan ta emot, desto snabbare kan den bli fulladdad. – Hur hög effekt den aktuella laddstationen kan ge. Ju högre effekt laddstationen ger, desto snabbare blir bilen fulladdad. – Hur stor andel av bilbatteriet som redan är laddat när bilen ansluts till laddstationen. Det är sällan en elbil är helt tom på batteri när den kopplas in för laddning. Ju mer laddat batteriet redan är, desto kortare tid behövs naturligtvis för att ladda fullt.
När får jag min faktura för den installerade laddboxen?
När vi utfört installationen skickas fakturan till dig.
Kan jag använda mig av rotavdrag?
Från och med 1 januari 2021 kan du som köper och installerar laddbox hemma få grönt ROT-avdrag, eller skattereduktion för grön teknik, på 50% av kostnaden för arbete och material. Avdraget gäller alltså inte för alla kostnader, så som resekostnader för våra installatörer.  Maxbeloppet för grön ROT är 50 000kr / person och år. Tänk på att du behöver ha betalat tillräckligt med skatt i Sverige under året för att kunna nyttja hela skattereduktionen. Avdraget för ROT görs enkelt direkt på fakturan så att du inte behöver tänka på något extra.

Kontakta oss så hjäper vi dig att hitta en lösning

Kontakta oss