Våra produkter/takytor

Vi monterar och utför samtliga takytor, vi är certifierade och innehar lämplig utbildning för samtliga takarbeten

Betongpannor

Betong är ett naturligt, starkt och lätthanterligt material, inte minst på tak. Betongpannor har hög precision, och är lätta att lägga. De finns i många färger och ytbehandlingar vilket gör det enkelt att hitta rätt takpanna för ditt hus.

 

Betongpannor – Elegant

En klassisk betongpanna som är lätt att lägga och finns i ett stort urval av färger. Den dubbelt förstärkta ytan gör Elegant slitstark och taktillbehörsutbudet är omfattande. Jönåker Elegant är vår mest sålda takpanna.

Blankt takmaterial – Protector 2.0

En klassisk betongpanna i rena, klara färger och med en glansig yta. Jönåker Protector har en unik ytbehandling som gör att taket ser nytt ut längre och att färgen håller upp till 30% längre än på betongpannor med vanlig ytbehandling. Jönåker Protectors hårda yta gör taket mindre känsligt för smuts.

Matt takmaterial – Polar

En klassisk betongpanna med en matt och extra tålig yta som ger ett slitstarkt, vackert tak. Takpannan går i en naturlig färgskala omsorgsfullt utvald av färgexperter. Den matta ytan och de mjuka färgerna gör Jönåker Polar till ett mycket bra val vid renovering av äldre hus. Jönåker Polar har dessutom en värmereflekterande yta som ger ett behagligare inomhusklimat under sommaren. Pannan är genomfärgad.

Vad kostar betongpannor?

Betongpannor är ett prisvänligt val när det kommer till takläggning. Förutom att betongpannor är ett väldigt hållbart material håller det också en högkvalitativ standard och ett anpassningsvänligt utseende.

För en offert på betongpannor till ditt nya tak, kan ni kontakta oss.

Vittinge lertegelpannor

Vittinge är ett klassiskt svenskt taktegel med unik färg och ytstruktur, som ligger på många svenska hustak och produceras i Sveriges enda kvarvarande taktegelbruk. Vittinge taktegel är lika med svensk tradition. Den klassiska Vittinge-profilen är idag mer populär än någonsin. Förutom teglets naturliga egenskaper finns en mängd taktillbehör som är framtagna för att exakt harmoniera med Vittinge-teglet och göra taket så tätt som funktionellt som möjligt. Vittinge kan hålla mer är 100 år -det är hållbarhet!

Vittinge T11, Obehandlad, Naturröd

Produktfördelar

  • Vittinge är ett klassiskt svenskt taktegel med unik färg och ytstruktur som produceras i Sveriges enda kvarvarande taktegelbruk.
  • Vittinge passar ypperligt för renovering eller nybyggnation i traditionell stil.
  • Vittinge är ett taktegel med mycket lång livslängd som bara blir vackrare med åren.
  • Tillverkningen sker hantverksmässigt och från leråker till färdigt taktegel tar det minst sex veckor.

Stilpannan

Ett plåttak har många fördelar jämfört med betong- och tegeltak. Plåttaket väger mindre, är underhållsfritt och dessutom behöver du inte bekymra dig om att byta ut några trasiga pannor. Med plåttak finns möjlighet till stor variation vad gäller utseende. Dala-Profils takplåt Stilpannan är en tegelliknande takprofil som profileras i plåttjocklek 0,5-0,6mm och i ett flertal olika kulörer och beläggningar. Rekommenderas vid taklutning över 14°. Finns i ett flertal kulörer med blank eller matt yta.

Bandtäckt plåt

Ett bandtäckt plåttak är en traditionell lösning och finns på många av våra svenska tak, det är också ett av de mest kvalitativa taklösningar som finns. Att lägga bandtäckt plåt är ett hantverk och kräver god kunskap av hantverkaren, TAKAB äger och driver ett av Faluns äldsta plåtslagerier (Falu plåtslageri) som utför dessa typer av arbeten dagligen med utmärkta resultat och marknadsledande garantier.

Bandtäckt plåt är ett utmärkt sätt att förvalta och behålla en exklusiv finish på er bostad och lämpar sig som bäst vid utsatta områden såsom nära sjö & öppna landskap där vind & blåst är vanligt.

Vår plåt är tillverkad i Sverige och av högsta kvalitet samt går att få i många olika kulörer.

Papptak

För låglutande tak och större takytor är takpapp den givna ytan. Vi har mångårig erfarenhet och välutbildade montörer för papparbeten. Takpapp är också vanligt förekommande för garagetak & farstukvistar. Det finns många olika typer av papp och kulörer är vanligast svart, grå & tegelröd, kontakta oss för mer information om dessa produkter.

 

Vill du ha hjälp att hitta den bästa taklösningen för just dig?

Kontakta oss