Solceller Uppsala

Ditt tak kan vara så mycket mer än bara skydd för väder och vind. Installera solpaneler, gör taket till ditt alldeles egna kraftverk och låt solen göra fastighetens drift både billigare och mer hållbar.

Solpaneler är det allra enklaste sättet att påbörja din resa mot egen förnybar energi. Ibland krävs ett takbyte men inte i samtliga fall, utan ibland kan panelerna installeras direkt ovanpå befintligt tak. Det gör att du redan från dag ett kan ta tillvara på det naturliga solljuset.

Solceller förser dig med egen energiproduktion. Det är ett bra alternativ för dig som föredrar låga elkostnader och avkastning på din investering.

Tre skäl till solceller

Maximerad energiproduktion
Våra solceller ger en hög energiproduktion till din fastighet
Enkelt
Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar ditt tak
Snabb installation
En enkel process låter dig ta till vara på solens ljus redan samma dag

Passar ditt tak för solpaneler?

Vi hjälper dig med solcellspaneler

Kontakta oss

Solceller i ditt område

Installerar ni solceller i hela Uppsala?
Vi installerar och projekterar solceller i Enköping Bålsta, Knivsta, Skutskär och Storvreta med omnejd.
Är Uppsala ett bra område för solceller?
Uppsala har ett bra klimat för solceller. Vi installerar solceller i Tierp, Östhammar, Alsike, Björklinge, Alunda och Gimo bland annat.
Är solenergi lönsamt?
Solceller gör dig mer självförsörjande på el och ökar värdet på din fastighet. Vi installerar solceller i Österbybruk, Månkarbo, Söderfors, Älvkarleby, Mehedeby, Örbyhus och Bälinge.
Passar solceller på min fastighet?
Flera faktorer påverkar en fastighets förutsättningar för solceller. Bland annat takets lutning och geografiska läge. Vi installerar solceller i Lövstalöt, Gåvsta, Heby, Grillby, Örsundsbro och Vattholma.

Solceller i Uppsala

Det är en bra affär för hushåll i och runtomkring Uppsala att installera solceller tack vare de många soltimmarna i Uppsalaområdet. Takab arbetar med installationer av solcellspaneler såväl i Uppsala stad samt i orter i närområdet, såsom Enköping, Knivsta och Bålsta. En full lista på Uppsalaorter vi jobbar i finner du nedanför.

Under de senaste åren så har priserna för solceller sjunkit mycket vilket har gjort det lättare för privatpersoner att investera i solpaneler på sitt eget tak. Solceller blir ofta en lönsam affär på sikt genom ökat fastighetsvärde samtidigt som du bidrar till att vi får en bättre miljö.

Idag finns möjligheten att nyttja ett skatteavdrag på 20 procent av totalkostnaden för solceller. Det har bidragit till att många privatpersoner i Uppsalaområdet väljer att sätta solcellspaneler på sitt hus.

De vanligaste solcellslösningarna i Uppsala

För att framtidssäkra din fastighet mot höga elpriser kan det vara en god idé att installera solceller. Vi finns i Uppsala men är även verksamma i Gävle, Dalarna, Eskilstuna, Örebro, Uppsala och Västmanland.

Vad är solceller?

En solpanel består av solceller och solljuset gör att solcellerna kan generera el direkt. Solcellerna består av ett tunt halvledarmaterial som fångar solens energi och omvandlar den till el. En elektrisk ström skapas när solen lyser på solcellen. När fram- och baksidan kopplas samman med en elkabel börjar elektroner röra sig från den ena sidan till den andra. När flera solceller kopplas samman bildas en solpanel som kan placeras på hustak, fasader eller mark. För att elen ska kunna användas i fastigheten används en växelriktare som omvandlar likström till växelström.

Hur fungerar solceller?

Solenergi är förnyelsebar energi som kommer från solens strålar. Solcellerna, som är ljuskänsliga halvledardioder, genererar el direkt från solljuset. När solen lyser på halvledarcellerna skapas en elektrisk spänning mellan solcellens bak- och framsida. Solceller går att sätta på tak och i fasader antingen utanpå befintliga takpannor eller integrerat i taket eller fasaden.

Takets förutsättningar för solpaneler

Några av de faktorer som spelar roll för takets förutsättningar för solceller är storlek på taket, takets väderstreck, lutning och skuggning över taket. Utifrån din fastighets förutsättningar tar vi fram en lösning som är både effektiv och lönsam.

Takab är det trygga valet om du ska skaffa solceller och vår organisation är anpassad för att kunna ge en mycket djupgående service i alla led – inte minst för att hålla koll på alla bakomliggande delar som standards, anläggningsregler och allt annat som hör säkerhet och lönsamhet till.

Vi analyserar kontinuerligt för att säkerställa att din anläggning är på toppdrift och att du alltid får förmånligt betalt för det elöverskott du kan sälja.

Vi hjälper dig att byta ut ditt tak. Läs mer om takbyten i Uppsala.

Vi har takläggare i Uppsala som hjälper dig att byta tak eller montera solceller.
Läs mer